NATEČAJ ZA POLETNO ŠOLO ZA OTROKE

od 18.04.2016 do 10.06.2016

Radenci, Bela krajina

POLETNA ŠOLA – SLOVENŠČINA MALO DRUGAČE!

V letu 2016 bomo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter z Zavodom RS za šolstvo in centrom šolskih in obšolskih dejavnosti organizirali ustvarjalno poletno šolo za mlade ( starost otrok od 12 do 15 let ) z naslovom – Slovenščina malo drugače.

Poletna šola bo potekala med 10. 7. in 16. 7. 2016  v Radencih v Beli krajini.

Spletna stran - http://www.csod.si/dom/radenci

V poletni šoli bodo sodelovale učiteljice slovenščine in likovne vzgoje. Poleg učenja slovenščine bo v šoli poudarek tudi na likovnem ustvarjanju. Učenju o slovenski domači umetnosti – npr. poslikavanje panjskih končnic,  izdelava medenih kruhkov, lončarjenje, poslikava tradicionalnih pisanic,… Ustvarjali bodo tiste stvari, ki bodo v kraju namestitve. Učenje slovenščine in likovno ustvarjanje bosta v povezavi.

Učiteljice, ki bodo ustvarjale z vami so:

DSCN0428      Lea_L    DSCN0429

1.  Ksenja Žižek, slovenščina

2.  Lea Lehner, slovenščina

3.  Natalija Veselič-Martinjak, likovni pouk

Vsa dela, ki jih bodo udeleženi poletne šole ustvarili, bomo razstavili zadnji dan skupnega druženja  v CŠOD in  imeli tudi kratko prireditev.

V času poletne šole za otroke, ki živijo izven RS bodo v centru nameščeni tudi otroci iz Slovenije s katerimi bodo sodelovali in še tako izboljševali svoje znanje slovenščine.

Poletna šola Slovenščina malo drugače je nova ponudba, nov način pridobivanja znanja slovenščine, spoznavanja slovenske tradicije in razvijanja ustvarjalnosti mladih na temeljih slovenske tradicije. Vabljeni k prijavi vsi, ki bi radi poleg slovenščine tudi likovno ustvarjali! Prijavo pošljite do 10. junija 2016  na e- naslov ali po navadni pošti, na naslov objavljen na prijavnici.

prijavnica PŠ malo drugače 2016.docx

Poletna šola - kriteriji izbora.docx