Predstavitev pesniške zbirke Ljubezni brez doma

od 07.02.2017 do 07.02.2017

Društvo slovenskih pisateljev, Tomšičeva ulica 12, Ljubljana

Vabilo

Pesnica in aforistka Dragica Čarna se

na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7.2. ob 18.00 uri, v prostorih Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani

predstavlja s svojo peto pesniško zbirko Ljubezni brez doma.

Čarna je njen novi umetniški priimek, svoje prejšnje pesniške in aforistične zbirke je objavila v soavtorstvu kot Dragica Novak Štokelj. Zbirka prinaša pesmi, misli in "poigravanja" v petih jezikih.  Avtorica, ki živi in ustvarja razpeta med svetovi Mediterana in vetrovi Atlantika že 25 let  išče dom svojim pesmim in se poigrava z besedami na njen lasten način. Magistra znanosti, profesorica, pesnica , aforistka in zadnja leta tudi zdraviteljica.

"moja zaveza

na robu časa si zaplešem

Visoko pesem"

pravi v začetku svoje zbirke, kjer pesmi zapojejo z energijo Sonca, čutijo in sanjajo z Luno, so predrzne in perverzne kot Lilith in osvajajo in ljubijo kot Venera!

"Ne mineva čas, mineva človek.

Ne uhaja čas, ne dohaja človek", pravi v eni od svojih misli.

Vabljeni, da z njo začutite žensko, ki odhaja in mineva in išče dom svojim ljubeznim.

Literarni večer bo vodila in povezovala novinarka Edita Žugelj,

glasbeno podlago pa bo pričarala mlada umetnica, violinistka  Mojca Jerman.

​Literarna večera bosta še v petek, 10. februarja, ob 18.00 v Mestni knjižnici Grosuplje in na Valentinovo, 14. februarja, ob 16.30 v MK v Konzorciju v Ljubljani.

Prisrčno vabljeni!