Razpis za štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2017/2018

od 04.09.2017 do 30.09.2017

Sklad je 29. 8. 2017 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2017/2018. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2017.

Več informacij na:
_____________________________________ _____________________

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja XVI. Nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in v izseljenstvu.

Na dosedanjih 15 natečajev je prispelo skupno 281 nalog, nagrajenih pa je bilo 92 (med njimi tudi precej iz Argentine, Nemčije, Srbije, Švice itd., predvsem pa iz Italije in Avstrije).
Priložen je razpis nagradnega natečaja, ki se izteka s 1. decembrom: http://www.uszs.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/737/3534/

Medije vljudno vabimo k objavi natečaja in poročanju o njem, izobraževalne in raziskovalne ustanove, pa tudi slovenske strokovne ustanove in društva zunaj meja Slovenije pa vabimo, da razpis posredujejo slovenskim študentom, tako tistim, ki ustrezajo pogojem natečaja, kot tistim, ki se šele odločajo o temah svojih diplomskih, magistrskih ali doktorskih del, saj natečaj objavljamo praviloma vsako leto.

Več informacij: dr. Zvone Žigon
                        zvone.zigon@gov.si