Razstava Oskarja Moleka, Idrija - Nova Gorica

datum: 01.02.2009

Fotografije, ki jih bodo razstavljene, so spomini na potovanje po andskem svetu severne Argentine, Bolivije in Peruja. Človeški liki in obrazi se izgubijo v tej izkušnji ter se zlijejo s to odmaknjeno geografijo. Njihovi pogledi, roke, oblačila, izdelki izhajajo iz starodavne kulture, ki z ročnim delom časti zemljo.

Otvoritev fotografske razstave Oskarja Moleka je bila v Gradu Gewerkenegg, v razstavišču Nikolaja Pirnata, 15. 1. 2009, ob 18. uri.
od četrtka 4. februarja, pa bo gostovala v rotundi Slovenskega narodnega gledališča v Novi Gorici. Otvoritev razstave v četrtek, bo ob 19:30 uri.

Oskar Molek je kulturni menedžer, skrbnik in raziskovalec fotografije.

Imel je vrsto samostojnih razstav v Južni Ameriki, sodeloval je tudi na številnih skupinskih predstavitvah. S fotografsko razstavo, ki bo gostovala v Idriji, se je Molek lani predstavil v Cankarjevem domu. molek 2

Fotografije, ki so razstavljene, so spomini na potovanje po andskem svetu severne Argentine, Bolivije in Peruja. Človeški liki in obrazi se izgubijo v tej izkušnji ter se zlijejo s to odmaknjeno geografijo. Njihovi pogledi, roke, oblačila, izdelki izhajajo iz starodavne kulture, ki z ročnim delom časti zemljo.

El sonido del silencio

Oskar Molek je eden najpomembnejših potomcev predvojnih primorskih migrantov in nekdanji štipendist SIM. Molek v izseljenstvu nadaljuje tradicijo slovenskega jezika; njegova žena Amalija Perez Molek, se je naučila slovenskega jezika, hčerka pa je bila eno leto na študiju v Sloveniji.

Avtor fotografske razstave je za priložnost otvoritve prispel iz Argentine in se bo v Sloveniji mudil do naslednje otvoritve razstave njegovih del, ki bo v četrtek, 4. februarja Novi Gorici.
Otvoritev razstavaMuzej
Iskreno vabljeni na ogled razstave.