Razstava o Aleksandrinkah v programu Srečanja v moji deželi

datum: 16.02.2009

Predsednik Združenja SIM Sergij Pelhan, se je prejšnji teden mudil na obisku pri Šolskih sestrah pri sv. Ivanu (Frančiška Kristusa Kralja) v Trstu. Goriški muzej gradu Kromberk, predstavnice šolskih sester pri sv. Ivanu in Slovenska izseljenska matica bodo sodelovale pri organiziranju razstave o delu in življenju Aleksandrink v Egiptu pred drugo svetovno vojno. V sklopu razstave bo potekala tudi okrogla miza potekala, kot del programa Srečanja v moji deželi dne 30. 6. 2009 na gradu Kromberk pri Novi Gorici.

Predsednik Združenja SIM Sergij Pelhan, se je prejšnji teden mudil na obisku pri Šolskih sestrah pri sv. Ivanu (Frančiška Kristusa Kralja) v Trstu. Goriški muzej gradu Kromberk, predstavnice šolskih sester pri sv. Ivanu in Slovenska izseljenska matica bodo sodelovali pri organiziranju razstave o delu in življenju Aleksandrink v Egiptu pred drugo svetovno vojno. V sklopu razstave bo potekala tudi okrogla miza, kot del programa Srečanja v moji deželi. Osrednji dogodek - Srečanje v moji deželi bo letos potekal v nedeljo, 5. julija 2009, na gradu Kromberk pri Novi Gorici.