Svetovni slovenski kongres letos organizira 13. tabor slovenskih otrok po svetu.

datum: 06.03.2009

Tabor bo potekal v času od 1. do 8. avgusta 2009, v bližini enega najstarejših slovenskih mest – Ptuja.

Namenjen je v druženju mladih slovenskih rojakov, ki žive izven Slovenije, starih od 10 do 15 let. Taborniško življenje je organizirano po skupinah, v katerih je do 6 otrok, ki prihajajo iz različnih držav, vsaka skupina pa ima svojega vodjo – animatorja. Na taboru boste v medsebojnem druženju spoznavali kulturno in naravno dediščino Slovenije ter vsako dopoldne utrjevali znanje slovenskega jezika. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, organizator pa spodbuja udeležence, da ga tudi v medsebojnih pogovorih kar čim bolj uporabljamo. Na taboru so dobrodošli tudi otroci, ki (še)ne govorite ali ne razumete slovensko.

Svetovni slovenski kongres zbira prijave do 25. maja oz. do popolnitve prostih mest na naslovu:

Svetovni slovenski kongres,
Cankarjeva 1/IV,
1000 Ljubljana,
e-pošta: .

Prispevek za taborjenje znaša 150 EUR vključuje pa: polni penzion (zajtrk, kosilo, večerjo in malico), bivanje v počitniškem domu, animacijo, pohode, delavnice, prevoze z avtobusom, oglede in vstopnine.

Podrobnejše informacije o programu Tabora in načinu plačila lahko preberete s klikom na letak spodaj.

Letak 13. tabor slovenskih otrok po svetu. slika