Slovenski rudarji v Franciji na ogled v Domžalah

datum: 31.08.2009

Združenje Slovenska izseljenska matica in
Galerija kulturnega doma France Bernik v Domžalah
Vas vljudno vabi na ogled slikarske razstave
akademskega slikarja Danijela Lovra Fuggerja

17. septembra 2009

Slovenski rudarji v Franciji

V Galeriji Kulturnega doma France Bernik v Domžalah bo 17. septembra otvoritev razstave Domžalčana Daniela Lovra Fuggerja.
To bo Fuggerjeva prva razstava v rodnem kraju.

Razstavo Slovenski rudarji v Franciji smo gostili na Slovenski izseljenski matici, z njo pa se je Fugger predstavil tudi v Rudarskem muzeju v Zagorju. V Zagorju je doživela številen obisk, saj je to prva razstava slikarja, ki je od blizu videl življenje rudarjev in pozna rudarsko tematiko. Daniel Lovro Fugger je namreč nekaj let preživel v Franciji s slovenskimi delavci v rudarskem naselju. Njihovo življenje se ga je dotaknilo pogoji in posledice rudarskega dela pa pretresle.

Vsak naslikan motiv s sabo nosi rudarsko zgodbo.

Fuggerja

Vabljeni na ogled!

Uro razstave vam sporočimo naknadno.