Slovenska skupnost iz Tuzle na SIM

datum: 22.09.2009

petka 18. septembra.

Danes so nas obiskali člani Slovenske skupnosti iz Tuzle, ki se v Sloveniji mudijo od petka 18. septembra.

Na povabilo Turističnega društva Most na Soči so tri dni uživali v naravnih lepotah soške doline, Goriških Brd in Tolmina. Člani turističnega društva Most na Soči so tako vrnili gostoljubje Slovencev iz Tuzle, ko so bili ti njihovi gosti.

Glavni tajnik SIM Janez Rogelj, je članom društva predstavil zgodovino SIM, in njene dejavnosti, medtem ko je predstavnca društva Tuzle predstavila dejavnosti Slovenske skupnosti, ki deluje od leta 1993. Likovno so zelo dejavni, prav tako organizirajo dopolnilno šolo Slovenskega jezika v navezi s Filozofsko fakulteto in pevski zbor.

tuzla govor
Po predstavitvi na Sim se je skupina v vodstvu Janeza Roglja napotila na ogled Ljubljane in kasaneje na organizirano kosilo.
tuzla vsi

Člani društva iz Tuzle so v izraz zahvalnosti podarili delo Borke Jokič, likovne umetnice Slovenske skupnosti iz Tuzle. Medtem ko smo jim na SIM podarili nekaj knjižnih del Slovencev po svetu. tuzla slika

Veseli smo bili njihovega obiska in upamo, da se srečamo še ob kakšni priložnosti.