Predstavitev knjige Berta Pribca

datum: 19.11.2010

dfgf

Včeraj, 18. 11. 2010, se je ob 18. uri odvijala predstavitev knjige Berta Pribca, Tam daleč pod južnim križem.

Predstavitev sta z glasbenim nastopom popestrila kantavtorica Katarina Avbar, katero je na kitari spremljal Peter Dekleva. K svečanosti dogoka je prispeval tudi Simon Pribec, Bertov sin, ki je prvič v javnosti, očetu v čast ,zapel in na kitari odigral dve avstralski pesmi.

Gledališka igralca Tone Kuntner in Andrej Kurent, sta iz Pribčeve knjige doživeto prebrala odlomke in tako obiskovalcem poglobila predstavo o vsebini knjige, ki je po pripovedovanju enega od navzočih, eno od najboljših slovenskih del, kjer je predstavljena tematika slovenskih odnosov v slovenskih društvih po Avstraliji in odnosa Slovenca, ki živi na tujem, do domovine.

Na koncu programa je avtor knjige Bert Pribac, prisotnim predstavil vsebino knjige, njena poglavja, kriterije pri izbiri člankov in vzroke za nastanek dela.

Predstavitev se je zaključil z druženjem obiskovalcem, ki so po nakupu knjige avtorja prosili tudi za avtogram.

Združenje SIM se zahvaljuje vsem nastopajočim, ki so z nastopom počastili avtorja, knjigi dodali končni pečat in tako prispevali k nepozabnosti dogodka.

Upamo, da bo knjiga dosegla velik krog bralcev, saj je nedvomno izredno branje, ki razjasni marsikatero dilemo.

bertp simon bert nastop bert s prijatelji