Izbrali smo tri najlepše otroške risbe

datum: 01.12.2010

cascf

S sodelavci na Slovenski izseljenski matici smo izbrali tri najlepše in najbolj domiselne risbice, ki so prispele na natečaj in jih nagradili.

Letos so bili ustvarjalni otroci iz Makedonije, Nemčije in Argentine. Iskreno se zahvaljujemo učiteljicam slovenskega pouka, ki so motivirale svoje učence, da se pozabavajo z mislijo o počitnicah v Sloveniji. Prav tako moramo pohvaliti mamice, ki so svoje otroke spomnile na domovino svojih dedkov in babic in jih spodbudile k risanju.

Prvo nagrado smo podelili Martini Filipič, ki obiskuje Rožmanovo šolo v Buenos Airesu v Argentini. Stara je 9. let.
Njena slika je zanimiva zaradi izvirnosti in tehnike. Izdelala je kombinacijo kolaža in risbe. Z barvicami je narisala pokrajino, ključne elemente pokrajine pa dopolnila z lepljenjem – filc za cerkvico in oblake, vejice grmičevja za smreke, in lubje za potko in kozolec. Martina je dala risbi strukturo in poseben pomen elementom na risbi.
Čestitamo Martini za izvirnost in prvo nagrado.
Martina F otr ris airesmartina 2

Drugo nagrado smo podelili Galji Möhn. Tudi njena risba je domiselna. Galja obiskuje dopolnilni pouk Slovenskega jezika v Frankfurtu. Risbo je narisala pod mentorstvom učiteljice Natalije Robnik.
Kot lahko opazite na fotografiji spodaj, je v prepoznavni obliki narisala Slovenijo. Z nalepljenimi puščicami je označila kraje po Sloveniji, ki jih je obiskala. Z dodatnimi risbicami pa uprizorila in dopisala aktivnosti , ki jih je na teh krajih doživela. galja otr. Frankgaljagaljan

Tretjo nagrado je zaslužila Sara Ilievski, ki nam je v prisrčnem pisemcu napisala, da sicer govori makedonski jezik, obiskuje pa pouk slovenskega in angleškega jezika. Z barvicami je narisala kako zgleda, ko gre na ribolov s starim očetom. sara mak

Pohvaliti moramo tudi risbo Nika Lebra, učenca Rožmanove šole slovenskega jezika v Buenos Airesu. Star je 9 let, s temperami in izvirno kombinacijo kontrastnih barv, je narisal idilično pokrajino, ki mu je najbrž ostala v spominu iz obiska v Sloveniji. niko leber

Martino bomo nagradili z vikend paketom za dve osebi, na eni izmed počitniških turističnih kmetij v Sloveniji. Galji, Sari in njunim staršem, pa podarjamo vstopnici za obisk Postojnske jame ali kobilarne Lipica.

Upamo, da bodo nagrajenci kmalu obiskali domovino svojih staršev ali starih staršev, in izkoristili nagrade.

Na koncu moramo še dodati, da smo dobili kar nekaj risb iz otroškega vrtca Podgorje iz Slovenj Gradca. Svojo risbico pa nam je poslala tudi Sara Hrašar iz Celja. Otrokom iz vrtca in Sari se zahvaljujemo za njihov prispevek.

Sestavljanka risbic, otrok iz vrtca Podgorje. podgorje1podgorje2 saraceljeRisbica Sare Hrašar iz Celja.