Tam daleč pod južnim križem

datum: 20.01.2011

xvsd

VABILO

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper
Kulturni klub Istra Koper
Kulturni klub Koper

Vas vabijo
na srečanje s pesnikom, prevajalcem in publicistom

mag. Bertom Pribcem
na predstavitev knjige
»Tam daleč pod južnim križem«v čitalnici Študijskega oddelka Osrednje knjižnice Srečka Vilharja
Koper, Trg Brolo 1
v petek, 21.1.2011, ob 18. uri

Avtorja in njegovo knjigo bo predstavil publicist
Milan Gregorič

Večer bosta popestrila
avtorjev sin Simon Pribec s petjem ob kitari
in dramski igralec Andrej Kurent z branjem iz knjige.

Tam daleč pod južnim križem je novo knjižno delo pesnika, prevajalca, publicista in mednarodnega strokovnjaka s področja medicinskega bibliotekarstva in informatike mag. Berta Pribca. Gre za knjigo »o slovenski usodi današnjih dni« in hkrati za avtorjev obračun s svojim življenjem. V njej je pisec spregovoril o kulturnem življenju in literarnem ustvarjanju avstralskih Slovencev, o njihovi politični in ideološki razdvojenosti, o ohranjanju identitete ter ljubezni do domovine in posebej Istre.
Pa o naši polpretekli zgodovini in današnji družbeni stvarnosti, o avtorjevem dopisovanju in srečanjih z vidnimi osebnostmi doma in v tujini, o eksistenčnih in metafizičnih vprašanjih, ki vznemirjajo sodobnega intelektualca in ustvarjalca, razpetega med svetom in domom ipd. Ustvarjalca, ki je, kot je to zapisal v spremni besedi h knjigi avtorjev prijatelj Peter Kovačič Peršin, »našel v rodni vasi v Slovenski Istri tisti pristan, ki ob doživljanju naravnega ritma življenja nagovarja z besedo modrosti o nikoli do konca izsanjanem bivanju človeka«.

Milan Gregorič