Mladih 20 let sLOVEnije

datum: 05.05.2011

sacds

Potomci slovenskih izseljencev iz Frankfurta želijo obeležiti 20. obletnico osamosvojitve domovine staršev in starih staršev.
Tudi oni čutijo Slovenijo kot svojo domovino, čeprav živijo izven njenih meja.

S kulturnim projektom „Mladih 20 let sLOVEnije – 20 let ljubezni“ bodo utrdili sodelovanje med novimi generacijami Slovencev v tujini in matični domovini ter z znova oživili slovenski jezik, svojo kulturo in slovenstvo, z zdravim ponosom v svojem okolju in vsej Evropi.

Med 27. in 29. majem 2011
bodo s frankfurtsko-slovensko HipHop-skupino Beatbuddies (umetniki so že leta 2004 nastopili v nemško-slovenskem glasbenem projektu "Wellenlänge - ista valovna dolžina" kot Beatzschmiede),
s skupinama VIS ter Odreni iz Šentjurja pri Celju,
z ansamblom Vzpon iz Gornje Radgone,
s slovenskimi in v-srcu-vsaj-malo-slovenskimi prijatelji iz sLOVEnije in širne Nemčije
skupaj začutili Slovenijo v Frankfurtu na Majni.

Širni javnosti bodo projekt predstavili 28. maja ob 19.15 (v dvorani St. Bonifatius, Holbeinstr. 70, 60596 Frankfurt na Majni)
v okviru velike zabave in šolskega srečanja vseh (bivših) učencev »slovenske šole« v Frankfurtu, Offenbachu in Darmstadtu ter njihovih prijateljev, z delavnicami "USTVARJAMO, OKUSIMO, ČUTIMO sLOVEnijo!" za mlade nadebudneže in pa s posebno koncipiranim interaktivnim programom za odrasle goste, z glasbo, animacijo in informacijo o raznovrstnih spektrih sodobnega slovenstva.

Svečani zaključek projekta bo v nedeljo, 29. 5. 2011, z nemško-slovenskim mašnim bogoslužjem - mašo v naravi - v parku filozofsko-teološke fakultete Sankt Georgen ob 12. 30h.

Že danes se veselimo srečanj v okviru "MLADIh 20 LET sLOVEnije - 20 let ljubezni" in vas vse prisrčno vabimo, da skupaj počastimo Slovenijo v Nemčiji.

Prevoz:
Ob številčnem povprašanju glede skupnega prevoza iz Slovenije na prireditev in šolsko srečanje MLADIh 20 LET sLOVEnije - 20 let ljubezni se je organizacijski odbor odločil ponuditi poseben prevoz za goste, ki prihajajo iz domovine.
14 mest je prostih. Prevoz bodo organizirali, če se v roku prijavi vsaj 14 oseb. kdor prvi pride, prvi melje! :)

PREVOZ:
odhod z avtobusom v pet. 27.05. 2011
7:30h Celje (- 8:00h Maribor - 8:30h Gornja Radgona) - Frankfurt

vrnitev z avtobusom v ned. 29.05. 2011 ob cca. 14:00h:
Frankfurt - (Gornja Radgona -Maribor) - Celje

SKUPNA CENA: € 50,-/oseba

PRIJAVA
:
1. Prijavite se preko e-maila na
s svojimi podatki.
Navedite ime in priimek prijavljenca, starost, ulico in kraj bivanja, spletni naslov, tel. štev. kje bi vstopili na avtobus) najkasneje do 15.5.11
IN
2. nakažite svoj prispevek najkasneje do 17.5.11 na račun:
Sava e.V.
banka: LHB Int. Handelsbank AG
racun 53 009
bančna številka 500 308 00
IBAN: DE78500308000000053009
prislov: SLO-FRA-SLO + imena vseh, za katere vplačujete
Prijave bomo lahko upoštevali le s pravočasnim nakazilom, oz. če nam v roku predložite dokaz o nakazilu.

Prijave prejemajo tudi osebno na posvetu za mlade Slovence
14.-15.5. 2011 v Stuttgartu (Helena in Natalia).

Slovenska mladina iz Frankfurta

Kontakt: