SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI »ZA GORAMI…«

datum: 13.09.2011

asf

Sporočilo za javnost

Javni razpis za javno radijsko oddajo
SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI »ZA GORAMI…«

Ljubljana, 12. september 2011 - Uredništvo za glasbo 1. programa Radia Slovenija je objavilo javni razpis za iskanje, zbiranje, predstavljanje in snemanje slovenskega ljudskega glasbenega izročila med Slovenci v zamejstvu in po svetu za javno radijsko oddajo SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI »ZA GORAMI…« Prireditev bo 17. decembra letos.

Predstavljena pesem mora biti ljudskega izvora, izvedena v narečju svojega okolja in mora vsebovati način petja, ki je značilen za okolje, od koder pesem prihaja. Lahko gre tudi za avtorsko priredbo ljudske vsebine, ki prihaja iz okolja izvajalcev, v katerikoli glasbeni zvrsti, pomembna je glasbeno-estetska neoporečnost. Izvajalci morajo biti Slovenci, živeči v zamejstvu ali drugje po svetu. Predstavitev lahko traja največ šest minut. Izmed prijav in prijavljenih posnetkov bo strokovna komisija izbrala največ petnajst izvedb. Podrobnosti o razpisu, ki traja do vključno 5. oktobra 2011, se nahajajo na spletni strani www.rtvslo.si/razpisi.

Seznam izbranih izvedb ljudskega glasbenega izročila, sodelujočih pevcev, godcev in drugih izvajalcev ter avtorjev bo javno objavljen 11. oktobra 2011 v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi na 1. programu Radia Slovenija. Izbrane izvedbe bomo nato posneli za zgoščenko, ki bo izšla na dan prireditve, 17. decembra 2011. Takrat bodo izvajalci izbrane izvedbe predstavili v živo, prireditev pa bomo neposredno prenašali tudi na 1. programu Radia Slovenija.

Služba za odnose z javnostjo
RTV Slovenija