DOBRODOŠLI DOMA 2012

datum: 04.07.2012

ad

Dragi rojaki in rojakinje

V sredo, 4. julija 2012, se je na Novem trgu v LJubljani, odvijala osrednja prireditev Srečanje vseh Slovencev, Dobrodošli doma.

logodd

Ob nabrežju Ljubljanice so se predstavili stojničarji s ponudbo domače obrti, pa tudi nekatera slovenska društva, ki so predstavila svojo dejavnost.
Program, v katerem so se predstavili slovenski Tamburjaši iz Vipave, harmonikarji iz Metlike, citrarka ter ansambel Zupan iz Slovenije se je začel, ob 13:30.
Slovenci iz sveta so so svojo pevsko in gledališko dejavnosti, ki jo negujejo v društvih po svetu, predstavili od 16. ure naprej.

Učenci slovenskega pouka iz Banja Luke, Prijedora in Doboja, so se predstavili z uprizoritvijo učenja slovenskega pouka. V nadaljevanju se je predstavila Moška vokalna skupina iz Občin, BK Evolution iz Benečine in MePZ Danica iz Koroške. Zanimiv pevski in gledališki program so predstavili maturanti iz Toronta in Buenos Airesa.
Po kulturnem programu sta sledila nagovora župana Ljubljane in ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu.
Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak, sta vsem Slovencem, ki živijo izven meja Slovenije, izrekla prisrčno dobrodošlico in si zaželela, da bi se večkrat in radi vračali v domovino.
Od 20. ure naprej je zbrane zabavala glasbena skupina Orlek.
GALERIJA dogodka:
tamburjaši melart7 melodiartstojnica danica okorrn zupan šola rasz ministricazok

13:30 Glasbeno društvo in Tamburjaši iz Vipave (SLO)
14:00 Melodiart nastop šolarjev diatonične harmonike iz Metlike (SLO)
14:40 Citrarka Irena Zdolšek (SLO)
15:10 Ansambel Zupan (SLO, AUS)
15:50 Otroci slovenskega pouka iz Banja Luke, Doboja in Prijedora (BiH)
16:15 Moška vokalna skupina Sv. Jernej z Opčin (IT)
16:50 BK evolution iz Benečije (IT)
17:30 MePZ Danica s Koroške (AT)
18:00 Slovenski maturanti iz Toronta (KAN)
18:30 Slovenski maturanti Rast iz Buenos Airesa in Bariloč (ARG)