Obisk iz Kanade

datum: 23.10.2012

s

Obiskala nas je Marija Prilesnik, predsednica društva Sava iz Ontaria.
Društvo Sava je letos praznovalo 50 let delovanja, ob katerem je Slovenska izseljenska matica prizadevnim članom in ustanoviteljem društva, podelila priznanja za dolgoletno delo.
Marija Prilesnik
Gospa Prilesnik nam je prinesla prijazne pozdrave od vseh članov in srčno zahvalo za priznanja, saj so jih bili člani neizmerno veseli.
Zasluženo priznanje, samo potrjuje doprinos posameznikov k ohranjanju slovenske kulture in tradicije med Slovenci v Kanadi.

Društvo Sava je te dni sodelovalo tudi v organizaciji Oktoberfesta v Breslavu, saj je v okolici, kar nekaj nemških društev, ki na ta način nostalgično pričarajo lastni Oktoberfest, ki je postal (takoj za munhenskim) eden največjih na svetu. Slovensko društvo Sava ob tej priložnosti v svojo ponudbo vključi slovenske proizvajalce hmeljevega napitka.

materinski kanada
Materinski dan 2012 v društvu Sava Ontario, učenci slovenskega pouka.
slovenski kanada
Slovenski dan 2012, pred mikrofonom g. Demšar recitira pesmi Simona Gregorčiča. V ozadju otroci slovenske šole Sava in otroci društva Triglav - London, Ontario.
kanada london
Otroci društva Sava nastopajo na Slovenskem dnevu v društvu Triglav - London, Ontario.