Slovenska naravna in kulturna dediščina

datum: 16.01.2013

VABIMO VAS K OGLEDU RAZSTAVE FOTOGRAFIJ,
ki jih je skozi objektiv ujel Ciril Velkovrh.

Na otvoritvi, ki smo jo imeli na SIM 23. 1. 2013 je  nekaj o avtorju povedalJože Osterman, predsednik Zveze kulturnih drušetev Slovenije, ki že nekaj časa spremlja delo Cirila Velkovrha.

Razstavljene fotografije je predstavila  Alenka Veber predsednca Zavoda Rihtarjeva domačija.

cv5CV4cv6 cv7CV1 0240

CV2CVvsiFotocvvsi2

Foto: Julija Tivadar Čibej

Razstava bo na ogled do 14. februarja 2013, vsak delavnik, med 8:00 in 16:00 h.

»Razstavljene fotografije Cirila Velkovrha obnavljajo stvarnost. Zanima ga le Slovenija in se predstavlja kot neumorni častilec njenih lepot. Od tod tudi njegova potreba po nenehnem izdajanju razglednic (600 različnih posnetkov!). Razglednice, številna predavanja ob diapozitivih in prav tako številne razstave, kot tudi naslova obeh njegovih foto monografij: »Glej, kako lep je ta svet« ter »Gore in spomini ostajajo« nakazujejo izhodišče ter okvir ustvarjalnih zahtev fotografa Cirila Velkovrha. Na nikogar vezani fotograf, ki ve kaj hoče. Je prepričljiv avtor številnih, tudi tokrat v izboru s 16 fotografskimi barvnimi povečavami predstavljeni fotograf dokumentalist »Naravne in kulturne dediščine s poti po Sloveniji«! Njegova prepoznavnost je v jasni stvarnosti, ki pride bolj kot na razglednicah do izraza šele na povečavah.«

Prof. um. zg. dr. Mirko Juteršek