Nova spletna stran SIM

datum: 18.01.2013

Pa smo jo dočakali.

Na SIM smo prišli do zaključka, da je kar nekaj  vsebin, ki so zanimive za Slovence po svetu, pa so bile leta 2005 z ukinitvijo revije Rodna gruda oz. Slovenija.svet, postavljene na stranski tir,  razpršene na vse strani in nikjer enakovredno predstavljene.

Tako smo se potrudili in  ponovno obudili zanimive teme, ki so vas vedno pritegnile. Nekatere smo prilagodili času  v katerem živimo, vse pa so  vredne vaše in naše pozornosti.  V načrtu so tudi angleški prevodi zanimivejših vsebin. Začetek bo mogoče malce počasnejši, zato upamo na razumevanje tam, kjer vsebine ne bodo vsakodnevno dopolnjene. Veseli pa bomo konstruktivnih kritik.

Pomembna novica je,  da bo v okviru spletne strani,  8. februarja zaživela elektronska verzija Rodne grude. Na desni strani spletne strani je že ikona, kjer boste z enim klikom prišli do vsebine.

Urednica e-Rodne grude bo Blanka Markovič Kocen - izkušena novinarka, poznavalka življenja Slovencev po svetu in urednica bivše revije za Slovence v zamejstvu in po svetu  Slovenija danes.

Za njo stoji odličen uredniški odbor v sestavi: Peter Kovačič Peršin, Jože Osterman, Janez Rogelj in Mihael Glavan.

Spletna stran SIM in e-Rodna gruda sta medija, namenjena Vam, zato upamo, da boste tudi vi del  kolektiva, ki bo prispeval vsebine. Naj coworking zaživi   tudi na tem področju.

Sporočite tisto, za kar menite, da je potrebno vedeti nam in ostalim in se dotika življenja in dela Slovencev po svetu.  Naj bodo dogodki  iz društva ali zasebnega življenja.  Pomembno je, da se obveščamo in  si pomagamo, če si lahko.

Vesna Vukšinič Zmaić, glavna tajnica SIM