VURBERK 2013 in ŠKOFJA LOKA 2013

datum: 28.03.2013

Ratpisi za festivale

1.    RADIO SORA, Škofja Loka, v sodelovanju z agencijo GERŽINA VIDEOTON, Maribor razpisuje javni natečaj za sodelovanje na 13. VEČERU SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU, ki bo v petek, 7. junija 2013 ob 19.30 ponovno v Škofji Loki. Po lanskoletnem uspešnem gostovanju narečnih viž na atraktivnem odru ob Vrbskem jezeru v Avstriji, se prireditev vrača na Mestni trg Škofje Loke. ta festival narodno-zabavne glasbe edini v Sloveniji vzpodbuja ustvarjanje novih narečnih besedil ter skrbi za promocijo in ohranjanje slovenskih narečij, ki so v času globalizacije pravo narodno bogastvo.

2.    TURISTIČNO DRUŠTVO VURBERK skupaj z agencijo GERŽINA VIDEOTON organizira v soboto, 15. junija na vurberškem gradu festival VURBERK 2013. Značilnost tega popularnega narodno-zabavnega festivala je ta, da na njem lahko nastopajo le vokalno-instrumentalne skupine z diatonično harmoniko ter dvo ali večglasnim petjem. Festival snema RTV Slovenija, vsako leto pa tudi izide festivalska zgoščenka.

Ansambli oz. avtorji naj prijave s svojimi točnimi podatki in telefoni skupaj z natipkanimi narečnimi besedili in glasbo kot demo posnetek pošljejo najkasneje do ponedeljka, 8. aprila 2013 na naslove v razpisu navedenih organizatorjev.

Dodatne informacije in pojasnila so vam na voljo pri Agenciji Geržina Videoton Zdravko Geržina 02/ 300 12 40,  041/ 616 603, E-mail: gerzina.videoton@siol.net .

Lep pozdrav,

Zdravko Geržina