Dobrodošli doma 2013

datum: 26.04.2013

Mladi slovenskih korenin, skupaj ustvarimo nove vezi, negujmo stike in prijateljstva z vrstniki, krepimo spoštovanje do drugih narodov in kultur ter bodimo ponosni na naše bogastvo slovenske dediščine.

Tudi letos se bomo družili v okviru poletnega srečanja vseh Slovencev.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu bo že tretje leto zapored pobudnik srečanja vseh Slovencev pod naslovom "Dobrodošli doma". Letos bodo v ospredju MLADI- sodelovanje in povezovanje različnih mladinskih organizacij, ki delujejo v Republiki Sloveniji, in skupnosti mladih Slovencev in njihovih potomcev, ki živijo v sosednji državah in drugod po svetu. Dogodek bo spremljalo več prireditev, kot so delavnice, informativne predstavitve, filmski večer, športni dogodek in podobno, vsi skupaj pa se bomo zbrali na zaključnem koncertu 6. julija na Kongresnem trgu.
Vse slovenske mladinske in druge nevladne organizacije, ki delujejo na področju mladinskih aktivnosti, skupine mladih, osnovne in srednje šole, vse, ki delujejo v Republiki Sloveniji, v zamejstvu ali po svetu Urad zato VABI, DA SE  MED 3. IN 6. JULIJEM 2013 družijo V CENTRU LJUBLJANE, kjer se lahko na inovativen in raznovrsten način predstavijo slovenskemu občinstvu.

Vabilo ministrice Tine Komel

Vabljeni, da se povežete z vsaj eno slovensko mladinsko organizacijo, šolo ali skupino mladih iz Slovenije (če prihajate iz zamejstva ali izseljenstva), zamejstva ali sveta (če ste iz Republike Slovenije) in nam Uradu posredujete koncept predstavitve, ki vas in vaše delovanje kar najbolje predstavi! Posebej dobrodošle so različne poulične predstavitve, glasbeni nastopi, plesne točke, poulične gledališke predstave, interaktivne predstavitve, igre, animacije, stand-up, šport, in podobno.

Izbranim idejam bo Urad kril materialne stroške za pripravo predstavitve, sodelujočim pa sofinanciral bivanje, prevoz in prehrano v Ljubljani.

Vaše zamisli pošljite do vključno 20. maja 2013 po e-pošti: pr.urad.slovenci@gov.si ali po navadni pošti na naslov Urada (Komenskega 11, 1000 Ljubljana, Slovenija).

Informacije o dogodku najdete na spletni strani Urada www.uszs.gov.si. Lahko tudi pokličete

(+386 1 230 80 13).

Sporočilo posredujte prijateljem in vsem, ki bi jih sodelovanje pri prireditvi utegnilo zanimati!

Vabi Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.