Po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega

datum: 07.05.2013

Zavod Rihtarjeva domačija Vas vljudno vabi na peti pohod Iz Babnega Polja do Goričic – Po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega.

Sobota, 18. maj 2013

Organiziran pohod po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega. Nezahtevna, 18 km dolga pot, večinoma vodi po obstoječih kolovozih in gozdnih poteh.

Zaradi organizacije avtobusnega prevoza nujne prijave pohodnikov do 16. maja 2013 do 18. ure na 031/429-092 (Nevenka Poje) ali 041/260-985 (Alenka Veber) ali na alenka.veber@rihtarjeva-domacija.si.

Zaradi sklenitve nezgodnega zavarovanje je potrebno ob prijavi sporočiti poleg imena in priimka tudi rojstno letnico.

Okvirni program:

• ob 7.30 sveta maša v župnijski cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju za vse notranjske izseljence v Severni Ameriki

• od 8.00 do 8.30 prijava pohodnikov in jutranja pogostitev s kavo, čajem in domačimi dobrotami

• 8.30 do 9.00 kulturni program (sodelujejo Ljudska skupina Suhe češplje, Domen Šraj in Magda Mlakar)

• ob 9.00 začetek pohoda

• okrog 15. ure predviden prihod pohodnikov na Goričice, ogled domačije pri Češnjevcu, nato vračanje z avtobusom na izhodišče poti v Babno Polje

Pohod bo ob vsakem vremenu. Prispevek 10 EUR (za otroke do 15 let 5 EUR) vsebuje organizacijo in vodenje, spominek, zloženke, jutranjo kavo, čaj ter pecivo, avtobusni prevoz na izhodišče poti ter nezgodno zavarovanje. Malica iz nahrbtnika. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. Organizatorji pohoda niso odgovorni za morebitno nesrečo ali škodo, ki bi jo utrpel pohodnik na poti.

Zavod Rihtarjeva domačija bo ob pozitivni bilanci pohoda celotni prihodek namenil prenovi rojstne domačije notranjskega izseljenskega pisatelja Franka Trohe Rihtarjevega.