Otvoritev slikarske razstave Posočje 2006 - 2013

datum: 20.11.2013

V ponedeljek, 18. novembra 2013, je v Kinogledališču Tolmin potekala otvoritev likovne razstave Posočje 2006-2013. Predstavljena so bila dela, ki so plod slikarskih kolonij v organizaciji Turističnega društva Most na Soči in Slovenske izseljenske matice.

Slikarske kolonije na Mostu na Soči, potekajo za vse akademske ali ljubiteljske slikarje, ki so po rodu Slovenci, živijo pa v zamejstvu ali v tujini.
Po uvodnem nagovoru predsednika društva Rada Taljata je dela ustvarjalcev predstavila vodja likovnih kolonij Monika Ivančič Fajfar, kjer je poudarila, da slikarji v okviru kolonij poleg ustvarjanja spoznavajo tudi tradicionalno obrt okoliških mest in vasi, turistične in pokrajinske znamenitosti, nenehno pa so v stiku s prebivalci Mosta na Soči z okoliškimi vasmi, ki slikarje vsako leto prijazno sprejmejo v svoje okolje. Po predstavitvi del je sledil še nagovor predstavnika Slovenske izseljenske matice Branka Dolenca.

Še posebej se zahvaljujemo učencem Gčasbene šole Tolmin vodstvom mentorice Mojce Križnič, ki so s svojim nastopom očarali vse prisotne ter KA-TV Tmin,  za posneti prispevek, ki si ga bo mogoče ogledati v prihodnjih dneh na lokalni TV.

Foto in tekst: Jernej Vouk

slikarska tolmin3slikarska Tolminslikarska tomin1slikarska tolmin2slikarska tolmin