Slovenci v Novem Sadu

datum: 29.11.2013

Vabimo vas na predstavitev knjige "Slovenci v Novem Sadu", v četrtek, 19. 12. 2013 ob 14. uri v prostorih SIM, na Cankarjevi 1/II, 1000 Ljubljana, in v Novem mestu, v knjižnici Mirana Jarca, v petek, 20. 12. 2013, ob 18. uri.

V knjigi ČAS IN LJUDJE - s podnaslovom Slovenci v Novem Sadu - so zbrani intervjuji z najbolj dejavnimi člani Društva Slovencev Kredarica iz Novega Sada. Tamkajšnja slovenska narodna skupnost je majhna, a zelo aktivna. Avtorica Marija Lovrić je pogovore zbirala in pripravljala dvanajst let, iz njih pa je moč razbrati, kakšno je življenje slovenske skupnosti v narodno, versko in kulturno zelo pisanem glavnem mestu Vojvodine pa tudi, kakšno vlogo imajo v njem posamezni Slovenci. Iz pripovedi se nam razkrijejo tudi nastanek tamkajšnjega Društva Slovencev Kredarica in prvih šestnajst let njegovega delovanja.

Na predstaviti knjige bodo sodelovali aktivni člani društva, za popestritev programa, pa bo poskrbel igralni ansambel društva Kredarica.

Vljudno vabljeni!!

Slovenci v Novem Sadu