Občni zbor SIM in razstava čipk

datum: 16.05.2014

Na Združenju Slovenska izseljenska matica smo v sredo 14. 5. 2014 izpeljali 41. občni zbor članov SIM, ki smo ga obogatili z razstavo čipk Ljubljanskega čipkarskega in klekljarskega društva.

Člani so potrdili zapisnik preteklega občnega zbora, pozitivno finančno stanje SIM in se seznanili z lanskoletnim delom matice. Poleg številnih izpeljanih projektov v letu 2013 imamo  za vidnejši uspeh lanskega leta  vzpostavitev spletnega portal Rodna gruda in seveda zbornik ob zaključku leta.  Spletni portal je doživel odličen odziv, prav tako zbornik. Člani so priznali uspeh in  prizadevno delo  SIM glede na število zaposlenih in finančne zmožnosti.

Članom smo izčrpno  predstavili tudi izpeljane in načrtovane projekte v letu 2014.

Člani so razpravljali o možnosti vključitve mladih Slovencev po svetu  v sodelovanje s SIM in obratno tudi SIM poklicali,  da pri ključnih vprašanjih za Slovence po svetu skuša pridobiti odgovore na vprašanja, ki jih najbolj pestijo.

Ob priložnosti občnega zbora smo z Ljubljanskim čipkarskim in klekljarskim društvom  postavili razstavo čipk, ki bo julija  gostovala v Avstraliji na svetovnem kongresu čipke, v kolikor bo interes, pa  tudi v slovenskih društvih.  Razstavo, ki  nosi naslov Rastline Slovenije v čipkah  je predstavila Afrodita Hebar Kljun. Članica društva klekljaric  Tončka Stanonik  pa je  prebrala črtico iz spominov na babico  in odhod stricev v Avstralijo.

Po končanem uradnem delu  občnega zbora in  predstavitvi razstave ter branju črtice, so si člani ob zakuski in prijetnem druženju  ogledali izredno zanimivo razstavo,ki bo v prostorih SIM na ogled do

srede 21. 5. 2014.

Vabljeni na ogled!