Vinko Rizmal na straneh avstralskega časopisa

datum: 05.06.2014

Vinko Rizmal, znani slovenski rojak iz Melbourna, se je zaradi svoje ljubezni do pridelave slovenskega vina iz avtohtone Stare trte nemalokrat znašel v očeh javnosti. Trto namreč neguje v na svojem posestvu v Avstraliji.

Stara trta v Mariboru je najstarejši živi primerek žlahtne vinske trte, ki še rodi, na našem planetu!
S starostjo preko 400 let je vpisana v Guinessovo knjigo rekordov kot najstarejša trta na svetu. Tako kot v številnih krajih po Sloveniji  je potomka Stare trte po Rizmalovi zaslugi  dobila svoje mestu tudi v Avstraliji.

V preteklem tednu mu je tej slovenski posebnosti  pozornost namenil novinar in vinski  kolumnist  Max Allen  iz  časopisa The Australian. Precej obširen in zanimiv članek o Rizmalovi pridelavi vina redke in Avstralcem neznane vinske sorte si lahko preberete na spodnji povezavi.

Zagotovo gre za dobro promocijo s Slovenije, ki je po besedah Rizmala že vzbudila zanimanje številnih Avstralcev, saj je po objavi članka dobil kar nekaj vprašanj in pisem radovednih vinskih sladokuscev, ki se zanimajo za avtohtono slovensko  trto. Za vse, ki tovrstnega  vina še niso okusili Rizmal  doda, da je vino po okusu bliže cvičku, značilna pa je tudi nižja stopnja alkohola.