VI. pohod iz Babnega Polja do Goričic

datum: 26.08.2014

Zavod Rihtarjeva domačija vas vljudno vabi na VI. pohod Iz Babnega Polja do Goričic –
Po poteh notranjskega izseljenskega pisatelja Franka Trohe Rihtarjevega (1894-1980) v soboto, 6. septembra 2014.

Program:

- 8.00 sveta maša za notranjske izseljence

- od 8.30 prijave in spremljevalni kulturni program

- 9.00 začetek pohoda

- po 12.00 možnost vračanja z avtobusom iz Pudoba v Babno Polje

- po 15.00 vračanje z avtobusom iz Goričic v Babno Polje

Zaradi organizacije so nujne prijave do četrtka, 4. septembra 2014, do 18.00 ure na gsm 041 260 985 (Alenka Veber), info@rihtarjeva-domacija.si

Prispevek: 10 EUR (jutranja pogostitev, organizacija, nezgodno zavarovanje, spominek, avtobusni prevoz).

Novost: Lahko prehodite tudi samo polovico poti Iz Babnega Polja do Pudoba (10 km). Organiziran avtobusni prevoz do izhodišča poti v Babno Polje po 12.00 uri.

Več o pohodu na www.rihtarjeva-domacija.si

Letošnje leto zaznamuje 120. letnica rojstva Franka Trohe Rihtarjevega in začetek prenove gospodarskega dela Rihtarjeve domačije. V preteklem letu je ob 100. obletnici odhoda Trohe Zavod Rihtarjeva domačija izdal knjigo Božični in velikonočni spomini, kjer so zbrani Trohovi božični in velikonočni spomini.

Pot se zaključi v rojstnem kraju pisateljeve matere – v simpatični vasici Goričice, ki leži nad zatokom v vzhodnem delu Cerkniškega polja, ob cesti Lipsenj–Gorenje. Tu si boste lahko ogledali domačijo pri Češnjevcu, se sprehodili še do kraških izvirov Malen in Zlatavec ter se nato z avtobusom vrnili na izhodišče poti (po 15.00 uri).

Delo Zavoda Rihtarjeva domačija so v letu 2014 podprli

Berta Janež s. p., Babno Polje

Čelhar d. o. o, Neverke

Dejan Poje s. p., Babno Polje