VOLILNI OBČNI ZBOR ZDRUŽENJA SIM

datum: 25.05.2016

V torek, 24. maja 2016 smo imeli na združenju SIM volilni občni zbor. Dosedanjemu vodstvu - predsedniku, izvršnemu odboru in nadzornemu odboru je potekel štiri letni mandat in članice in člani matice smo se zbrali in izvolili novo, delno tudi staro vodstvo.

Občni zbor je odprl predsednik Združenja SIM, g. Sergij Pelhan, se uvodoma zahvalil vsem za sodelovanje in zaželel uspešno delo za naprej novemu vodstvu. Zbora so se udeležili številni člani. Občni zbor je vodil ga. branko Dolenc.

V rednem delu smo predstavili delo matice v zadnjem štiriletnem mandatu in tudi predstavili že izvedene projekte in tudi načrt dela do konca letošnjega leta.

Predsednik matice še naprej ostaja g Sergij Pelhan.

V izvršni odbor so izvoljeni:

1. ga. Silva Črnugelj

2. g. Branko Dolenc

3. ga. Helena Janežič

4. g. Peter Kovačič Peršin

5. g. Jože Osterman

6. g. Janez Rogelj

7. g. Igor Teršar

V dosedanjem mandatu je bilo v izvršnem odboru 5 članov, ki jih izvolijo člani na občnem zboru. S spremembo statuta smo v izvršni odbor izvolili 7 članov, v njem pa sta tudi po funkciji še predsednik g. Sergij Pelhan in glavna tajnica SIM ga. jasmina Ilič Draković. po novem statutu izvršni odbor sestavlja 9 članov.

DSC_0446      DSC_0465     DSC_0473

V nadzorni odbor sta izvoljena ga. Darina Obranovič in g. Tilen Čuk.

Izvoljenemu vodstvu veliko sreče in uspeha pri vodenju najstarejše organizacije, kateri je primarna naloga skrb in povezovanje s Slovenci z vsega sveta.

Po uspešno izpeljanam občnem zboru smo odprli fotografsko razstavo člana Združenja SIM, g. Cirila Velkovrha z naslovom: CERKVE IN KAPELE SV. CIRILA IN METODA NA SLOVENSKEM in V ZAMEJSTVU

Uvodoma je na kratko predstavila g. Velkovrha glavna tajnica Združenja SIM, o fotografijah in arhitekturi cerkva pa je spregovorila umetnostna zgodovinarka ga. Monika Ivančič Fajfar.

Fotografije bodo na ogled v avli matice do 10. maja. Vabljeni!

DSC_0479     DSC_0475