Draga Gelt - Slovenka iz Avstralije

datum: 15.06.2017

V sredo, 14. 6. 2017 smo v prostorih matice gostili Drago Gelt, Slovenko iz Avstralije. Na začetku sta jo v imenu Združenja SIM pozdravila predsednik g. Sergij Pelhan in dr. Zvone Žigon v imenu Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

V uvodu literarnega dopoldneva je bilo slišati, da je Draga Gelt ženska neverjetne energije in številnih talentov. Ponosna in predvsem vztrajna Slovenka. Izvedeli smo kakšna je bila njena življenjska pot, kje vse deluje in kaj vse je ustvarila. Za svoje knjige pravi, da so prave žepne izdaje za velike žepe, saj neredko katera obsega 700 in več strani.

IMG_5488   IMG_5516   IMG_5502

Povedala je tudi, da ljubi dve domovini - bogatijo pa jo vse njene poti, ki jih je bilo in upamo, da jih bo še zelo veliko.

Z Drago se je pogovarjala Helena Janežič, vodja Zbirke tiskov Slovencev zunaj RS iz Narodne in univerzitetne knjižnice, njene pesmi sta brala Jasmina Ilič iz matice in Boris Rifl iz NUK, na citrah pa je program spremljal prof. Peter Napret.

IMG_5507      IMG_5511