Slikarska kolonija 2013

datum: 06.05.2013

Slovenska izseljenska matica je na letošnjo slikarsko kolonijo povabila osem slikarjev, ki bodo ustvarjali v Mostu na Soči od 7. do 14. junija 2013. Slikarji prihajajo iz Hrvaške, Nemčije, Švice, Srbije, Jamajke.

Naslovna tema  slikarske kolonije je Ujeto v kvadrat.  Zaradi svoje edinstvene oblike ima kvadrat pomembno simbolno vlogo v starejši likovni umetnosti, saj simbolizira stabilnost, nespremenljivost, večnost, poštenje in moč, po drugi plati pa tudi zaprtost in omejitev.  Kvadraten format platna, papirja ali kiparske osnove – bo tudi izziv in izhodišče likovne kolonije 2013.

Slikarji v okviru kolonije spoznavajo tudi tradicionalno obrt okoliških mest in vasi, turistične in pokrajinske znamenitosti, nenehno pa so v stiku s prebivalci Mosta na Soči, ki slikarje vsako leto prijazno sprejmejo v svoje okolje.

Slikarska kolonija se bo zaključila v petek,  s slikarsko razstavo v Vodni hiši v Mostu na Soči. Soorganizator kolonije je Turistično društvo Most na Soči, ki v času kolonije organizira tudi prireditev Noč na jezeru in druženje s slovenskimi gospodarstveniki in obrtniki.

O uri otvoritve razstave vas bomo naknadno obvestili.