Rodna gruda - julij

datum: 18.07.2013

V vsaki številki predstavimo različne posameznike, potomce slovenskih izseljencev in zdomcev. Obiščejo, raziskujejo deželo prednikov in o njej razmišljajo zelo podobno... lepo in dobro!

Na straneh Rodne grude najdejo mesto tudi rojaki, ki so odšli iz Slovenije iz različnih razlogov in v svetu poiskali svojo priložnost. Tudi njihove zgodbe so podobne. Disciplina in delo.

Naši južni sosedi so s 1. julijem stopili v Evropsko unijo. Kaj  dobrega bo prinesla njihovim prebivalcem,  bo pokazal čas. Vsekakor pa lažji prehod čez mejo, v svet kjer so tako kot Slovenci, prisotni že stoletje in več -   v julijski Rodni grudi  smo namenili pozornost hrvaškim izseljenskim spomenikom. Preverite kje vse so.

“Kaj moram, česa ne morem …”  kdaj in kje je pravilno uporabljati v slovenskem knjižnem jeziku?

»Tako obilna in odlična je! Prekmurska gibanica bi bila lahko samostojna jed,« so ugotavljali naši nedavni gostje. No, poklanjamo vam recept, preizkusite se v peki.  Res je obilna, odlična in nič enostavna za peko.

Na Uradu  so pred kratkim  zagnali poslovni imenik  slovenskih podjetnikov v tujini. Pohvalno in uporabno. V kolikor ste eden izmed njih – vabljeni k vpisu.

Predvsem pa  - vabljeni k branju: www.rodnagruda.si