Tretja rodoslovna konferenca

datum: 28.08.2013

Društvi SGSI (Slovenian Genealogy Society International) in SRD (Slovensko rodoslovno društvo) bosta od 18. do 27 septembra 2013 organizirali že tretjo rodoslovno konferenco, ki jo bo spremljala razstava rodovnikov. Konference se v večjem številu udeležujejo tudi potomci slovenskih izseljencev.

Prva  konferenca je bila leta 2001 in druga 2008. Na obeh je bilo po 50 udeležencev, potomcev slovenskih izseljencev. Vsaj 50 jih bo prišlo tudi letos.

Prireditvi rečemo konferenca, ker ohranjamo prvotni naslov prireditve. Leta 2001 je to zares bila konferenca, kjer smo udeležencem pripravili tridnevni program. 36 predavateljev je predstavilo raznovrstno rodoslovno tematiko. Izkazalo se je, da je program konference močno presegal pričakovanja udeležencev. Zato smo leta 2008 konferenčni del skrčili približno na petino prvega. Trajal je le še dvakrat po tri ure. Toliko ali še manj bo konferenčnega programa tudi letos. Do skrajnosti se bo skrajšal teoretični del. Nekaj več bo priporočil za delo in predstavitev najbolj uporabnih referenčnih datotek. Udeleženci bodo tako imeli več časa za lastne raziskave v arhivih in za obisk krajev, kjer so pred sto in več leti živeli njihovi predniki in za morebitne stike s sorodniki.

Okvirni program preverite na naslednji povezavi. http://rodoslovje.si/index.php/sl/component/content/article/9-novice/70-tretja-rodoslovna-konferenca