Strateški forum Bled

datum: 23.09.2013

Objavljamo prispevek Leandra Rossana Sukicha, mladega potomca slovenskih izseljencev v Cordobi, ki se je od 1. - 3. septembra na Bledu udeležil Strateškega foruma - Bled 2013. Z nagovorom udeležencev je forum odprla predsednica Vlade Republike Slovenije Alenka Bratušek.

Glavne teme so bili podjetje in politika Evropske Unije. "Strateški Forum mladih -  Bled " (BSF Young) je  obravnaval izobraževanje in težave mladih pri pridobivanju zaposlitve  v Evropski Uniji. Mladi udeleženci konference so v okviru posameznih panelov razpravljali o Evropi in gospodarski krizi.

Udeležba na forumu je bila  zelo zanimiva. Srečal sem mnogo mladih in podjetnikov iz vsega sveta. Vsi udeleženci so bili očarani nad lepoto Blejskega jezera in njegovo smaragdno vodo. Mislim da je res pozitivno, da BSF Young  predstavi  tudi Slovenijo in našo kulturo. Podjetniki mislijo, da je Slovenija v Evropski uniji zelo pomembna in da je to država za nove poslovne priložnosti. Kot Slovenec iz Argentine sem zelo ponosen, da ima Slovenija generacijo nadarjenih mladih, ki bodo tudi voditelji sveta.

Leandro Rossano Sukich Leandro na Bledu