Slovenski Kulturni dnevi v Banja Luki

datum: 05.02.2014

Društvo Slovencev Triglav iz Banja luke in Združenje Slovenska izseljenska matica organizirata dvodnevni kulturni program v počastitev 8. februarja, slovenskega Kulturnega praznika. Program se bo odvijal v četrtek, 6. 2. 2014, v Klubu nacionalnih manjšin in v petek, 7. 2. 2014, v Mestnem gledališču Jazovac.

Četrtek, 6.2.2014, ob 19:00

"NEBESA POD TRIGLAVOM"

Projekt  glasbenika, skladatelja in umetniškega fotografa Lada Jakše z naslovom "NEBESA POD TRIGLAVOM" predstavlja koncertno izvajanje avtorske jazzovske in ambientalne glasbe ob video projekciji "likovne partiture"  čarobne slovenske krajine.

Umetniško besedo slovenskih poetov od Vodnika do sodobnih avtorjev  bosta  z občutljivim odnosom do  besede in njenega sporočila,  posredovala dramska igralca Nina Ivanič in Jernej Kuntner.

Petek 7.2.2014,  ob 18.00

Slikarska razstava študijskih risb Luke Repa.

Luka Rep je mlad, likovno nadarjen osnovnošolec. V Banja Luki bo postavil prvo samostojno razstavo študijskih risb, ki jih ustvarja v likovni šoli Modic.

Uvod v razstavo bo z avtorsko glasbo na temo likovnih del popestril Lado Jakša. Umetniško kritiko razstave, ki jo je  zapisal avtorjev mentor Zmago Modic,  bo prebral Jernej Kuntner .

petek 7.2.2014 18.40

Dramsko – lutkovna predstava Tinček Petelinček

Tinček Petelinček je predstava, ki nagovarja tako otroke kot odrasle. Pripoveduje o vaški povezanosti, ljubezni in zvestobi. Predstavo bosta izvedla dramska igralca Nina Ivanič in Jernej Kuntner.