V. Mednarodna poslovna konferenca

datum: 29.04.2014

Na pobudo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu bo 14. in 15. maja 2014 v
Kopru potekala 5. poslovna konferenca z naslovom Mednarodno povezovanje lokalnega
podjetništva. Gre za posvet s slovenskimi podjetniki, ki delujejo zunaj Slovenije, z zamejskimi gospodarskimi organizacijami, predstavniki pristojnih slovenskih ustanov ter podjetniki iz Slovenije,
predvsem iz primorske oziroma obalno-kraške regije.

Urad želi s konferenco na lokalni ravni povezati podjetnike iz regije in širše Slovenije s podjetniki slovenskega rodu v zamejstvu in zdomstvu, jim pokazati nove možnosti povezovanja in čezmejnega gospodarskega sodelovanja. Zato na posvetu aktivno sodelujejo zamejske gospodarske organizacije, slovensko združenje iz Nemčije, slovenski poslovni klub iz Zagreba in drugi. Poslanstvo vseh je med drugim prav pomoč podjetnikom iz Slovenije pri prodiranju na tuja tržišča in pri intenziviranju proizvodnje, prodaje, investicij ter drugih dejavnostih. Takšne ustanove, pa tudi sami podjetniki slovenskega rodu, so dragocen vir informacij o posebnostih zakonodaje in poslovanja v tujini, hkrati pa lahko nudijo pomoč pri navezovanju stikov s posameznimi podjetji in pri premagovanju ovir na področju poznavanja poslovne  kulture, birokracije idr. v posamezni državi. Verjamemo, da bo vaša udeležba koristna tako za vas kot za vse ostale udeležence oziroma za uspeh same konference, zato vas prisrčno vabimo v Koper! Vljudno vas prosimo za čim-prejšnjo potrditev udeležbe – za nas bo najbolj enostavno, če izpolnite priloženo prijavnico, lahko pa nam podrobnosti o vaši udeležbi (udeležba na večernem delu ipd.) sporočite tudi po elektronski pošti (zvone.zigon@gov.si).

Dr. Zvone Žigon

Priloge: fwvabilo.zip