DOBRODOŠLI DOMA 2014

datum: 13.05.2014

Dragi člani in prijatelji, sodelavci, kolegi in znanci Slovenske izseljenske matice.
Obveščamo vas, da bo prireditev Dobrodošli doma, kot je bilo nekdaj Srečanje v moji deželi, letos v Škofji Loki, v soboto 5. julija 2014.

Kljub temu, da program ni še povsem dokončan, lahko že sedaj obljubimo, da bo letošnja prireditev izredno pestra. Poskrbljeno bo za izvrsten glasbeni program, kjer se bodo predstavili pevski zbori in folklorne skupine iz zamejstva in sveta, nastopili pa bodo tudi priznani domači glasbeni izvajalci.

Program se bo začel v dopoldanskih urah in nadaljeval vse do  poznega večera.

Pripeljite tudi svoje otroke, saj se bodo ti lahko udeležili pravljičnih ur, če so malce starejši, pa se bodo lahko z rolko zapodili po škofjeloški ulici. Športni navdušenci zagotovo ne bodo ostali ravnodušni  ob pogledu na plezalno steno, kjer se bodo pomerili slovenski plezalci s te in one strani meje.

Za ljubitelje literature bodo na voljo bralne urice, poskrbljeno pa bo tudi za krajši voden ogled Škofje loke.

Skozi staro mestno jedro bodo postavljene stojnice z domačo obrtjo, predstavila se bodo tudi nekatera slovenska društva.

Vzemite si čas, 5. julija, pripeljite svoje znance in prijatelje. Tudi za hrano bo poskrbljeno – tisto domačo slovensko. Staro mestno jedro bo zadišalo po pravih domačih flancatih. No, to je le sladica. V pestrem jedilniku bodo imele glavno vlogo Kranjske klobase.

Vsi, ki se prireditve ne morete udeležiti pa ste vabljeni, da posnamete enominutni video prispevek – lahko je posnet tudi s telefonom – kjer naj  bo predstavljen slovenski običaj ali dogodek, ki ga negujete v društvu ali vaši družini, kjerkoli po svetu živite. Prvi trije najbolj izvirni posnetki bodo nagrajeni.

Program in podrobnejša navodila glede videa boste še prejeli. Časa za načrtovanje obiska pri reditve je še nekaj, vzemite si torej ta dan za obisk Škofje loke in se nam pridružite!

Uradna spletna stran prireditve je na naslednji povezavi: www.dobrodoslidoma.si

Dan pred prireditvijo, v petek, 4. julija,  bo v Državnem zboru potekalo Vseslovensko srečanje za predsednike in aktivne člane slovenskih društev v zamejstvu in po svetu.