Otvoritev slikarske razstave Rozalie Knez Saule

datum: 01.10.2014

Rozalija Knez Saule je rojena v Topolovcu pri Kopru, leta 1964 pa se je preselila na Švedsko, kjer je na Fri Malarskolan pričela s študijem umetnosti. Sodelovala je na likovnih kolonijah Slovenske izseljenske matice, za njo pa so številne skupinske razstave. Tokrat se je predstavila v galeriji Talasa v Strunjanu.

Otvoritev razstave slik je potekala  v sredo,  1. oktobra 2014 ob 20. uri, v Galeriji Talaso      v   Strunjanu pod pokroviteljstvom Term Krka.  Osrednji motiv  razstavljenih slik je bil severni sij. V pogovoru je Rozalia dejala, da je severni sij želela prenesti v domači kraj, vendar se je vprašala, ali je sploh mogoče to  magično igro barv prenesti na platno. Prepričani smo, da ji je uspelo, saj so slike osupljivo lepe.

Rozalia te dni praznuje 50 obletnico odhoda na Švedsko in dejala je, da se je že davno odločila, da bo ob tem jubileju razstavljala v domačem kraju. O svojem življenju na Švedskem ima  veliko povedati, predvsem pa to, da ji je nova domovina veliko dala, še več pa ona njej. Kot mlada Primorka  rojena na soncu, je odšla iz Slovenije na hladen sever in tam s svojo pozitivnostjo in srčnostjo ustvarjala nova prijateljstva ter gradila novo življenje.

Številni prijatelji in znanci so napolnili galerijo Telasa. Srečanja  s prijatelji so bila polna iskrenega veselja.

Slikarska dela je predstavil kustos Dejan Mehmedovič.

Razstava bo na ogled do 3. decembra.

Severni sijRazstava v Galeriji Talaso StrunjanOtvoritve razstave so se udeležili številni Rozalijini projateljiNa sredini Rozalia Knez Saule. Skrajno desno kustos razstave Dejan Mehmedovič.Pozdravni nagovor predstavnice Term Krka in Galerije TalasaZdravica ob otvoritvi razstaveOtvoritve razstave so se udeležili številni Rozalijini  prijatelji, sorodniki in domačini iz Strunjana Kopra in Topolovca.

Vabljeni na ogled.