Tečejo, tečejo nitke

datum: 01.04.2015

je naslov knjige Marije Ahačič Pollak, ki jo je izdala Mohorjeva založba iz Celovca in bo v začetku aprila prvič predstavljena v Ljubljani.

Knjiga bo predstavljena 60 let po tem, ko je komaj polnoletna Marija Ahačič prvič prestopila studijske prostore in se na povabilo mojstra Bojana Adamiča udeležila glasbene avdicije, kar je pomenilo začetek njene dolge in uspešne pevske kariere.

Marija Ahačič Pollake ves čas svojega življena  obiskovala  in glasbeno sodelovala tudi Slovensko izseljensko matico. Iskreno se ji zahvaljujemo za dolgoletno iskreno prijateljstvo.

Predstavitev avtobiografije bo na Radiu Slovenija v Studiu 14, na Tavčarjevi 17,  v četrtek 9. aprila, ob 11. uri.

Naslednje leto mineva 25 let od ustanovitve ženskega pevskega zbora Plamen iz Kanade, pod vodstvom Marije Ahačič Pollak. Gre za eden najboljših slovenskih zborov po svetu, za kar gre v veliki meri zahvala Ahačičevi, ki dekleta, potomke Slovencev v Kanadi,  uči slovenske pesmi, kljub temu, da nobena od njih ne govori slovensko.

Plamen, pod vodstvom Marije Ahačič Pollak,  na Srečanju v moji deželi