Festival Transgeneracije letos gosti tudi zamejce

datum: 07.04.2015

Mladinska skupina Bilka - Slovensko prosvetno društvo Bilka v Bilčovsu – avstrijska Koroška se letos predstavlja na Festivalu Transgeneracije z gledališko igro. Festival Transgeneracije razkriva plesno, literarno, gledališko in likovno ustvarjalnost mladih. Predstava bo na sporedu v torek, 14. 4. 2015, ob 20. uri, v Cankarjevem domu. Vstop je brezplačen.

Dan v življenju mladeniča Milana, ki se odloči poiskati srečo v tujini. Postane voznik taksija v mestu, v katerem so na isti večer trije pomebni dogodki: premiera v operni hiši, rock koncert in odločilna tekma lokalnega nogometnega kluba. Prek potnikov, ki vstopajo v njegov taksi, spoznavamo delce iz življenja posameznikov, katerih usode se naključno prepletajo do usodnega konca.

Avtorski projekt humorno, iskrivo in generacijsko prepoznavno komentira svet – z navidezno naivnostjo.

Mentor: Gašper Ogris Igrajo: Neva Berchtold, Lara Ogris, Sarah Maier, Helena Reichmann, Mateja Krušic, Lena Kolter, Lea Berchtold, Erik Selan, Rafael Ogris-Martič, Gabriel Gasser, Rok Selan, Samuel Hedenik, Jona Reichmann

Prilagamo program celotnega festival:

Transgeneracije 2015 program.docx