OTRO AIRE - SVEŽ VETER

datum: 22.06.2015

Otvoritev slikarske razstave AMALIE PÉREZ MOLEK - OTRO AIRE – SVEŽ VETER,
je bila v ponedeljek, 29. junija 2015, ob 19. uri, v galeriji Društva likovnih umetnikov Ljubljana, Breg 22.

vsi v gaV GalerijiV galerijiAmalija in Silva Črnugelj (druga z desne) s prijateljicamiJuan Gris, Živa Emeršič, amalija Perez Molek in Edita Žugelj

Amalia Nelida Peréz je bila rojena v Buenos Airesu v Argentini. Zaključila je Visoko likovno šolo Ernesto de la Carcova, kjer je diplomirala iz scenografije, v risanju in slikarstvu pa se je izpopolnjevala pri prof. Poncianu Cardenasu. Umetnostno zgodovino in teorijo je študirala pri prof. Rosi Faccaro in Hectorju Cartierju.

Leta 1983 je kot štipendistka Slovenske izseljenske matice  nadaljevala študij slikarstva in grafike na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Specializacijo je opravila pri prof. Bogdanu Borčiču, prof. Gustavu Gnamušu in prof. Zvestu Apolloniu. Po zaključku študija se je leta 1987 vrnila v Argentino.

Je mentorica argentinske in latinskoameriške umetnosti na Universidad del Salvador v Buenos Airesu  in koordinatorka kulturnih in umetniških dogodkov v različnih državnih institucijah. Prejela je vrsto priznanj, za njo pa so številne samostojne razstave v Argentini in Evropi.

Razstavo je odprla likovna kritičarka Monika Ivančič Fajfar.

Akril   Jacaranda

Razstava bo na ogled do 10. julija 2015.