KONCERT SLOVENSKIH ZBOROV V BANJALUKI

datum: 23.10.2017

V soboto 14. oktobra 2017, je bila Koncertna dvorana Banskega dvora prostor, kjer se je slišala slovenska pesem. Zveza slovenskih društev v BiH „ Evropa zdaj“ je bila organizator koncerta slovenskih zborov, gostitelj pa je bilo Društvo Slovencev Triglav Banjaluka.

Na začetku je vse prisotne pozdravil Darko Mijatović, predsednik Zveze.

SNV10006   SNV10099

Številno občinstvo je poslušalo  ŽPZ „Rože“ iz Nove Gorice, MPZ „Pivka“ iz Pivke, MePZ „KPD Bazovica“ z Reke, MePZ „ Camerata Slovenica“ iz Sarajeva, ŽPZ „Slovenčice“ iz Tuzle in MePZ „ Davorin Jenko“ iz Banjaluke.

SNV10014   SNV10024   SNV10038

SNV10052   SNV10080

V programu, ki je trajal skoraj dve uri, smo uživali v kratki predstavitvi vsakega zbora in njihovi zanimivi izvedbi znanih slovenskih narodnih pesmi. Zbori so pokazali svoje pevske sposobnosti in z njimi izpolnili vsa pričakovanja obiskovalcev. Po koncertu je sledilo druženje članov vseh zborov in ob tej priložnosti je Zveza slovenskih društev „Evropa zdaj“ podelila predstavnikom vseh sodelujočiv zborov zahvalo za sodelovanje.

SNV10086   SNV10089   SNV10092

SNV10096   SNV10098