Slovenski večer v Brisbanu - fotogalerija

datum: 16.08.2012

AD

Konec julija so se v Brisbanu, ob slovenski hrani in glasbi družili Slovenci, ki živijo v tem mestu in se v slovensko društvo redko oglasijo.
Večer slovenske kulinarike je organizirala Mojca Cvetkovič, ki v Avstraliji promovira slovensko vodo Costella. Mojca je mesece pred organizacijo večera učila šefa kuharjev hotela "Royal on the Park' Brisbane" slovenske kuhinje. Skupaj sta poskušala najrazličnejše slovenske tradicionalne recepte, da bi na večer dogodka ne bilo presenečenj ali kuharskih spodrsljajev.
Na nastop je Mojca Cvetkovič povabila tudi slovensko pevko Heleno Blagne.

Slovenska izseljenska matica je na večeru sodelovala z dvema slikama, ustvarjenima v likovni koloniji Most na Soči. Sliki z naslovoma Soška jezerska deklica in Tekstura soškega jezera sta bili licitirani. Novi srečni lastnik slike je prejel tudi košaro, polno slovenski izdelkov in dobrot slovenske kulinarike. Sredstva od licitacije slik so bila namenjena delnemu kritju stroškov organizacije kulinaričnega večera.

Fotogalerija:

Organizatorica Mojca Cvetkovič s prijateljico in hčerkob1Chef kuhinje Helena Blagne je s svojim nastopom popestrila večerLicitacija slik iz Slikarske kolonije SIMb6