ALEJANDRA LAURENCICH IN PRVO LETO NJENE REVIJE

gh

LA BALANDRA
ALEJANDRA LAURENCICH IN PRVO LETO NJENE REVIJE

alejandra V knjigarni Hernández, na ulici Corrientes, je Alejandra (na fotografiji druga z leve) v četrtek 25. oktobra praznovala prvo leto izhajanja revije La Balandra, katere je stvariteljica in urednica. V tem prvem letu je revija pridobila veliki prestiž. Lahko bi rekli, da je med najbolj prestižnim revijam svoje sorte. Izhaja le trimesečno, torej do sedaj so bili izdani štirje izvodi. V prvem,o katerem smo že poročali, je vključila slovenske pisatelje, in ponovno v tem zadnjem, in sicer pripoved Štegerjeve »Berlin«, v prevodu Florencie Ferré. Torej v enemu letu, in v štirih številkah, dvakrat Slovenci.
V nabito polni konferenčni dvorani knjigarne (ni bilo samo premalo, temveč skoraj premalo prostora za stoječo publiko), je priredila razgovor z naslovom »Cómo hacer para ser publicado«, in delila mizo z znamenitimi osebnosti tukajšnega knjižnjega sveta: Julia Saltzmann (urednica Alfaguare in Taurusa), Guillermo -Willie- Schavelzon (literarni agent Schavelzon & Asociados), Carlos Díaz (urednik SIGLO XXI) in Guido Indij (urednik Interzone).
Fotografije za revijo, in od katerih je tu le ena kjer je Alejandra med panelisti, sta slikala Rocío in Marcelo Pedroza.

Alejandra je že dobro poznana tako med nami kot v Sloveniji, kjer je bila povabljena na Vilenico in kjer je tudi bil že izdan prevod njenega romana »Vete de mí«.
Bravo za uspeh in bravo, kar naredi za slovensko književnost v našem južnem svetu!

Rok Fink

Svobodna Slovenija, LETO LXXI,