Poslovilno srečanje z veleposlanikom Grasselijem v društvu Cankar

datum: 18.07.2013

Veleposlanik v Bosni in Hercegovini Andrej Grasseli, se je poslovil od Slovencev v društvu Cankar Sarajevo.

17.07.2013 smo v popoldanskih urah v prostorih društva organizirali srečanje z Njegovo Ekselenco, veleposlanikom Republike Slovenije v BIH, Andrejem Grassellijem z namenom, da se od njega poslovimo na lep in dostojanstven način ter se zahvalimo za večletno sodelovanje in podporo, ki jo je nudil našemu in ostalim slovenskim društvom v BIH. G. Grasselliju se počasi izteka mandat in jeseni nastopi novoizbrani diplomat na to funkcijo.

Najprej je bilo mišljeno, da se od veleposlanika poslovi samo naše društvo, potem pa smo si premislili in povabili tudi predstavnike slovenskih društev, ki so relativno blizu Sarajevu ( iz Breze, Kaknja in Zenice ). Ti so se radi odzvali vabilu, hkrati pa je to bilo prijetno presenečenje za veleposlanika, takoj zatem, ko je vstopil v naše prostore.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju ob soku in dobri kapljici. Obujali smo spomine, je pa beseda tekla tudi o načrtovanih aktivnostih in položaju, ki ga Slovenci imamo kot manjšina v BIH. G. Grasselli se je v svojem nagovoru prav tako zahvalil za sodelovanje in pohvalil aktivnosti, ki jih izvajajo posamezna društva ter skupne aktivnosti , ki jih uresničujemo preko Zveze „Evropa zdaj“.

Na koncu smo veleposlaniku predali skromna darila, ki ga bodo vedno spominjala na Slovence iz teh območij in njegov mandat v BIH.

Samo Čolak

Glavni tajnik društva Cankar