SKP društvo Sava Frankfurt pripravlja pester glasbeni vikend

datum: 12.09.2013

V soboto, 21. septembra, bosta Janez Dovč in Boštjan Gombač v Frankfurtu vodila glasbeno delavnico za otroke, njihove starše in ostale rojake. V nedeljo, pa bosta za rojake v Frankfurtu in vse ostale ljubitelje dobre glasbe, predstavila edinstveni slovenski etno/džez glasbeni program.

Zagotovo se v Frankfurtu obeta zanimiv glasbeni dogodek, ki ga ne gre zamuditi, če se mudite v okolici.

Janez Dovč je harmonikar, skladatelj, multiinštrumentalist in diplomirani fizik, ki se je leta 2004 pridružil eni najuglednejših slovenskih zasedb Terrafolk.  Razvil se je v izjemnega odrskega in studijskega glasbenika, njegove skladbe in priredbe pa so zazvenele zlasti v skupini Jararaja, ki jo je ustanovil in ji ostaja predan še danes.

Boštjan Gombač je  eden od najbolj iskanih slovenskih klarinetistov. Nastopal je  The Dublinersi in  s priznanimi slovenskimi glasbenimi imeni.  Zanima ga keltska in irska glasbena izvedba,  v svoji bogat ustvarjali repertoar pa dodaja še glasbo za gledališče in film.

Več o programu si lahko preberete na uradni spletni strani SKP društva Sava Frankfurt.

www.sava-frankfurt.de/