Spoznavno srečanje SKD Cankar z novim veleposlanikom v Sarajevu

datum: 17.09.2013

v petek 13.09.2013 se je v SD Cankar odvilo spoznavno srečanje z novim veleposlanikom Republike Slovenije v BIH Njegovo Ekselenco mag. Iztokom Grmkom.

Srečanje je bilo vnaprej dogovorjeno in poleg gostitelja, to je SD Cankar iz Sarajeva, so bila prisotni še nekateri predstavniki slovenskih društev iz BIH, ki so relativno blizu Sarajeva ( iz Kaknja, Breze ter predstavniki Zveze „Evropa zdaj“ ). Srečanje je potekalo v dokaj sproščenem vzdušju. Najprej se je na kratko predstavil novi veleposlanik, nato pa še pozamezna društva in zveza. V spremstvu g. Grmka sta bila:  g. Gregor Presker, svetovalec za ekonomsko področje in ga. Lidija Žumer-Peršić, administrativni ataše – konzularno področje, oba z veleposlaništva Republike Slovenije v BIH. Čeprav je bilo srečanje spoznavne narave, je vseeno beseda tekla o aktivnostih, ki se bodo odvijale v bližnji prihodnosti ter o sodelovanju društev in veleposlaništva na raznih področjih ter povezanost enih in drugih s slovenskimi podjetji, ki nastopajo na trgu BIH. Po dveh urah smo se polni pozitivne energije poslovili od g. Grmka in njegovega spremstva, kmalu se bomo zopet videli na kulturnih in gospodarskih dogodkih.

Samo Čolak

SD Cankar veleposlanik