Rasti! Hrana za prihodnost v Zadru

datum: 25.09.2013

V organizaciji slovenskega kulturnega društva Lipa, je v ponedeljek, 23. septembra 2013, v multimedijski dvorani Mestne knjižnice Zadar, potekala delavnica v okviru evropskega projekta Rasti! Hrana za prihodnost – Village Folk.

Poleg predstavnikov iz Slovenije so na srečanju sodelovali priznani hrvaški strokovnjaki s področja kmetijstva, predstavniki mestnih in županijskih oblasti ter lokalni pridelovalci sira, oljčnega olja in pršuta, vinarji, čebelarji, predelovalci rib in drugi zainteresirani z območja Severne Dalmacije. Svojo ponudbo so na ogled postavili v preddverju dvorane, ogledali pa so si jo med drugimi tudi predstavniki Evropske komisije, pristojni za področje kmetijstva.

Projekt Rasti! Hrana za prihodnost je pripravila RTV Slovenija, namenjen pa je ozaveščanju o pomenu lokalno pridelane in ekološke hrane. Pri projektu sodelujejo tudi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter drugi partnerji.

Dogodek, delavnica in izvirni dalmatinska ponudba bodo predstavljeni v oddaji Village Folk na TV Slovenija.

Darja Jusup, Marjana Mirković