Srečanje slovenskih pevskih zborov v Sarajevu

datum: 27.09.2013

Slovensko društvo Cankar iz Sarajeva v soboto, 5. 10. 2013, vabi na koncert slovenskih pevskih zborov v Bosni in Hercegovini.

VABILO

SREČANJE SLOVENSKIH PEVSKIH ZBOROV V BOSNI IN HERCEGOVINI,  05.10.2013 OB 18.00, V MEĐUNARODNOM FRANJEVAČKOM STUDENTSKOM CENTRU, ZAGREBAČKA 18, SARAJEVO – GRBAVICA.

NASTOPILI BODO:

-         MePZ „Davorin Jenko“ iz Banja Luke,

-         ŽPZ „Slovenčice“ iz Tuzle in

-         MePZ „Camerata Slovenica“ iz Sarajeva.

DOBRODOŠLI!

MePZ: CAMERATA SLOVENICA - SARAJEVO

MePZ Camerata Slovenica je bil ustanovljen leta 1994  v okviru SKD Cankar. Že od vsega začetka je nastopal ob raznih prireditvah v društvu, pa tudi na televiziji, na Baščaršijskih nočeh, državnih praznikih in povsod, kamor so ga povabili. Štirikrat so bili tudi na Taboru slov. Pevskih zborov v Šentvidu pri Stiči. Tudi na srečanjih slovenskih izseljencev so že večkrat nastopili. Zbor ima za seboj že precej več kot 100 uspešnih nastopov, saj ga lahko poslušamo tudi po večkrat v eni sezoni. Šteje 25 članov, dirigentka je prof. Melita Čičić.

MePZ „DAVORIN JENKO“ BANJA LUKA

Me PZ Davorin Jenko je bil ustanovljen leta 2001 in svoj prvi javni nastop je imel na proslavi slov. kulturnega praznika 8. februarja 2002. Takrat so prvič zapeli slovensko himno. Zbor ima skupaj z otroškim PZ „Mladi Jenkovci“ približno 30 članov. Negujejo predvsem slovensko ljudsko in umetniško pesem. Pri nekaterih mu pomaga instrumentalni trio Fantastico. Redno se udeležuje srečanja pevskih zborov v Šentvidu pri Stični, gostuje drugod po Sloveniji, ima samostojne koncerte v Banja Luki, nastopa na različnih društvenih prireditvah in redno sodeluje na srečanju pevskih zborov Banja Luke, Tuzle in Sarajeva. Vodi ga prof. Aleksander Jeremić.

ŽENSKI PZ „SLOVENČICE“   TUZLA

Ženski pevski zbor Slovenčice iz Tuzle je bil ustanovljen leta 2009 s ciljem, da neguje slovensko pesem. Prvićč so javno nastopile ob slov. kulturnem prazniku 8. februarja 2010, ko se je prvič slišala v živo slovenska himna. Njihov repertoar obsega slovenske ljudske in umetniške pesmi, pa tudi pesmi drugih narodov in narodnosti. Nastopajo na vseh društvenih prireditvah, imeli so tudi že samostojne koncerte. Zbor šteje 22 članic; vodi ga. dirigentka prof. Lejla Altumbabić, s harmoniko pa jim pomaga ga. Mirela Ibrahimović-Mehanovićin