Obletnica zimskih olimpijskih iger v Sarajevu

datum: 17.02.2014

OGLED SPEKTAKLA NA LEDU V OLIMPIJSKI DVORANI ZETRA

V sklopu obeležitve 30-obletnice ZOI 84, ki te dni poteka v Sarajevu, se je večje število naših članov 13.02.2014 ogledalo nastop umetnostnih drsalcev v Olimpijski dvorani Zetra. Takšnega ali podobnega dogodka ni bilo v Sarajevu vse od olimpijskih iger dalje, zato ni niti malo čudno, da je na takšnih dogodkih dvorana polna do zadnjega kotička, kot da bi gledalci želeli nadomestiti zamujeno.

Najprej je voditelj prireditve, ki je mimogrede bil na drsalkah, pozdravil vse obiskovalce in najavil program. Sledil je pozdravni govor Župana Mesta Sarajeva Iva Komšića, nato pa se je začel zabavni del. Prvi se je na ledu pojavil Vučko z zastavo OI 84. Po pozdravnih dveh krogih na ledu, so se mu pridružili otroški hitrostni drsalci, potem mladi hokejisti in nazadnje še mlade umetnostne plesalke na ledu. Vsak od njih je imel samostojno točko, na koncu skupne točke pa so vsi ob pop ritmih malo zaplesali.V tem prvem delu so bili na ledu otroci, domačini – Sarajlije. V drugem delu pa so incijativo prevzeli Angleži, prav tako otroci, njihovo področje je bilo umetnostno drsanje, nekateri v paru, drugi kot posamezniki. Vsi smo bili presenečeni z njihovim kvalitetnim nastopom in jih na koncu nagradili z bučnim aplavzom. Kot zadnji je nastopil težko pričakovani plesni par: Jayne Torvill in Christopher Dean, ki sta na ledu izvedla Ravelov Bolero, s katerim sta si na ZOI 84 priborila zlato medaljo. Na koncu prireditve so se vsi nastopajoči poslovili od obiskovalcev. Zanimivo je, da je bilo med obiskovalci veliko otrok, ki so organizirano prišli na to prireditev in med njimi so bili tudi naši učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture, s katerimi se bomo videli na naši naslednji prireditvi, tokrat v organizaciji našega društva.

Sarajevo 30 zoi Zetrasarajevo 30 zoi zetra1sarajevo 30 zoi zetra2

Besedilo in Foto S. Čolak