PUSTOVANJE - maskenbal v Sarajevu

datum: 03.03.2014

02.03.2014 se je ob 16.30 v Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo odvila že tradicionalna pustna maškarada v organizaciji in izvedbi Slovenskega društva Cankar in Hrvaškega kulturnega društva Napredak.

Prireditev je vodila Elly The Kid, asistiral ji je Samonimus. Najprej je voditeljica najavila program, nato je Samonimus predstavil pustno tradicijo na Slovenskem, Elly The Kid pa tovrstne karnevale v Bosni in Hercegovini. Sledil je prvi del koncerta Tamburaškega orkestra Lira. V nadaljevanju se je predstavila ocenjevalna žirija, zatem pa še maske v mimohodu ob podpori orkestra gledalcem in kasneje posamično pred žirijo. Ko je ocenjevalna komisija tuhtala in gledala kdo je najboljši, so maske plesale pingvinji in kavbojski ples. Razgibane in že malce utrujene maske so končno dobile pohvale, najboljši je bil Fantom iz opere, ki je v sklopu svoje predstavitve celo zaigral na violino. Sledilo je gasilsko fotografiranje vseh mask, takoj zatem pa račji ples za vse maskirane in nemaskirane gledalce ter na koncu ponovno valček za vse udeležence v izvedbi Tamburaškega orkestra Lira. To je bil konec uradnega dela, nadaljevali smo s sproščenim druženjem ob krofih in soku. Brez tega na takšnih dogodkih pač ne gre. Dogodek je spremljal novinar časopisne hiše Dnevni Avaz.

pust sarajevo