Celovečerni koncert

datum: 12.05.2014

10.05.2014 se je kot zadnji dogodek v sklopu letošnjih Cankarjevih dnevov odvil celovečerni koncert MePZ Fran Venturini iz Domja pri Trstu. To je bil naš prvi uradni stik z Društvom Fran Venturini in naredili so tako dober vtis na nas, da jim bomo po vsej verjetnosti drugo leto vrnili obisk. Nastopili so s šestnajstimi pesmimi, med odmorom pa se jim je predstavil zbor Camerata Slovenica.

Prireditev je vodila naša članica Dina Maksumić. Po končanem uradnem delu smo nadaljevali druženje ob večerji in dobri kapljici. Takoj, ko smo se okrepčali in malo odpočili, pa je že zadonela pesem, zaslišala se je kitara, nato še diatonična harmonika in v takšnem vzdušju do poznih večernih ur so se nizale slovenske, italijanske, bosanske in hrvaške pesmi, vse dokler naše goste ni premagala utrujenost.

Kdo so naši novi prijatelji? dva otroška ter sekcija klasične harmonike. Skupni imenovalec vseh štirih zborov kot tudi celotnega društvenega delovanja je želja širšega področja, v ohranjanju narodnostne istovetnosti, v odprtost Domju in okolici močno prisoten.

sosednjih narodov. Od leta 2005 vodi zbor pevovodkinja Cinzia Sancin, ki je v repertoar uvedla tudi  sakralno glasbo.