Učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz Banja luke - na tridnevnem obisku Ljubljane.

datum: 12.05.2014

Vrstniki z Osnovne šole Bežigrad so bili v Banjaluki pred enim letom, zdaj so bili njihovi gostje učenci Društva Slovencev Triglav Banja luka. Učenci se že poznajo, stike imajo prek spleta in veselili so se ponovnega snidenja. Pred šolo so jih pričakali učenci in ravnateljica Maja Rakun Beber, pa tudi novinarka in snemalec RTV Slovenija, ki sta posnela prispevek za oddajo Infodrom. Prihod v Ljubljano si lahko ogledate na: http://www.rtvslo.si/infodrom/infoteka/0/2289

Kako smo se imeli v Ljubljani!?

Po kosilu v šolski jedilnici smo se srečali z urednico revije PIL Jano Zirkelbach. Vsem, ki so sodelovali v natečaju Nariši Pilov strip! je podelila nagrade. Popoldan so otroci preživeli z vrstniki, v petek, 9. maja, pa smo na Hribarjevem nabrežju sodelovali na prireditvi Evropska vas. Učenci so otrokom in odraslim, ki so se ustavili na stojnici, z veseljem pripovedovali, kako živijo Slovenci v Banjaluki, Slatini, Prijedoru in Tesliću.

Petek popoldan smo preživeli ob ogledu arheoloških parkov Ljubljane. Pred odhodom v Mestni muzej smo se posladkali s sladoledom, potem pa je sledilo spoznavanje Ljubljane pred 2000 leti, saj prav letos praznujemo pomembno obletnico nastanka Emone. Čas za spoznavanje Ljubljane, kakršna je danes, pa je bil še v petek zvečer in v soboto dopoldan. Otroci so se polni vtisov odpeljali iz Ljubljane in veselijo se že novih srečanj z vrstniki z OŠ Bežigrad.

Barbara Hanuš